Tuesday, November 15, 2011

Pisau lipat dua posen.

Sekarang ni macam ramai je demam..musim ke ape?ramai sangat post kat pesebuk cakap pasal demam..harap aku tak kena lah sebab 2, 3 bulan lepas aku banyak kali kena..rasanya tahun ni la kot selalu sangat sakit sana sini..sabar jelah..sakit itu penghapus dosa..tak gitu?

Ohh ya, bukan aku nak cakap pasal sakit or demam or blablabla tapi tapi tapi nak kecoh-kecoh pasal pisau lipat dua posen..pebende tu??kau tanya pebende tu?ehh jakun betul kau.. ni yang aku nak ceghita ni.. hari tu aku balik kampung dalam dua minggu mcm tu duk situ..lama tak lama aku stay situ kan? boring tu sudah semestinya lah sebab takde benda nak buat..dan hari tu jugak lepas makan aku nampak Andong (nenek aku) duduk bersila depan tv sambil berbongkok (kepala pandang bawah)..tv tu on je tapi tv yang tengok dia..pelik jugak bila dia duduk diam je..tak bercakap pun then aku pergi tgk sendiri..
Aleh-aleh dia tengah potong kuku..derrrrr.!! and guess what, dia bukan guna pemotong kuku yang kita guna sekarang..mcm ni >>>>


tapi guna ini okkkeii >>>>


 Yes! pisau lipat yang dua posen satu masa zaman aku sekolah dulu la..sekarang tak tau la bape posen..terkezut jugak tengok Andong potong guna pisau lipat..patut la takde bunyi apa-apa..yela, kalau guna pemotong kuku mesti ade bunyi masa kepit tu kan..haih! tak reti lah aku nak guna pisau lipat..risau je tertoreh jari.. tak percaya??meh tengok..

(tangan)

 aiyooo! selamber ya ya je..

(kaki)

 Andong tak pandai guna pemotong kuku sbb susah plus kuku dia keras..tak larat nak kepit..katanya lah..

Hoish mace-mace onghe tuo ni = macam-macam orang tua ni..ehee..


 okeibye!

XOXO Leena.

4 comments:

  1. kan..tp dia rilex je potong..hahah..

    ReplyDelete
  2. Dia dah biasa xpe lah, kalau kita yg buat mahu luka jari salah potong.. hehe

    ReplyDelete
  3. a'ah..silap2 dengan jari2 sekali terpotong..hehe

    ReplyDelete